onsdag den 8. februar 2012

Turbo-rugbrød

Turbo rugbrød for dem der kan li' at det går lidt hurtigt. Opskriften er fra "Tøsekogebogen remix" og smager super godt! Du skal bruge 25 g gær, 2,5 dl lunkent mel, 2,5 dl kærnemælk, 1 tsk salt, 1 tsk. sukker, 3/4 dl solsikkekerner, 3/4 dl græskarkerner, 300 g rugmel og 200 g mel.




Opløs gæren i det lukne vand. Tilsæt salt sukker, kærnemælk, solsikkekerner, græskarkerner og alt melen.
Rør så lidt som muligt i dejen. Det skal bare lige blandes sammen, så melet ikke længere er tørt. Hæld dejen op i en brødform med bagepapir i. Glat dejen ud og pynt med solsikke- og græskarkerner, som trykkes let ned i dejen. Sæt formen i en kold ovn, bag brødet i 1½ time ved 160 grader varmluft (175 grader ikke varmluft). Tag straks brødet op af formen når det er færdigbagt, stil det til afkøling på en rist. Jeg brugte hørfrø i stedet for græskarkerner, da græskarkerner ikke er så populært herhjemme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar